Soomaa elanike protestid peatasid raietööd rahvuspargis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mets.
Mets. Foto: Urmas Luik

Soomaa rahvuspargi elanike protestide tõttu palus keskkonnaministeerium riigimetsa majandamise keskusel (RMK) peatada raietööd rahvuspargis, kuni keskkonnaspetsialistid on sealsete loodusväärtuste nimekirja ajakohastanud.

"Arvestades elustiku inventuuriandmete aegumist ning lähtudes ettevaatuse printsiibist loodusväärtuste kaitsel, oleme RMK poole pöördunud palvega hoiduda Soomaa rahvuspargi piiranguvööndis raietest, kuni oleme inventuuri kaasajastanud," teatas ministeeriumi asekantsler Marku Lamp vastuseks Soomaa elanike kirjale, milles nood väljendasid muret rahvuspargis tehtavate raietööde pärast.

Lambi teatel tehti Soomaa rahvuspargi piiranguvööndis viimane suurem loodusväärtuste inventuur aastatel 1998–2000 seoses kaitsekorralduskava aastateks 2000–2010 koostamisega. "Koostöös keskkonnaameti ja RMKga alustataksegi juba käesoleval aastal põhjaliku inventuuriga, millega täiendatakse elustikurühmade ja elupaikade andmestikku. Pärast tulemuste analüüsi muudetakse vajadusel kaitseala tsoneeringut ning piiranguid," kirjutas Lamp Soomaa elanikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles