Õpetajate kuu annab pea iga päev põhjust kokku tulla

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algab ettevõtmisterohke õpetajate kuu, mis päädib täpselt kuu aja pärast Pärnu õpetajate klubi asutamisega.

Õpetajate kuu avaüritusele Hansagümnaasiumi tuleb haritustöötajatega kohtuma Irene Käosaar haridus- ja teadusministeeriumist. Haridusnõunik Katrin Uutsalu annab ülevaate Pärnu koolide tegevusest ja jutuks tulevad õpetajate sportimisvõimalusedki.

Homme võõrustab Koidula gümnaasium töö- ja tehnoloogiaõpetajaid, kes kogunevad sinna õppepäevale CNC tööpingi võimalusi avastama.

Uue nädala algul arutavad kunsti-, käsitöö ja kodunduse ning töö- ja tehnoloogiaõpetajad Hansagümnaasiumis konkursside korraldust seoses 11. noorte laulu- ja tantsupeoga “Ehe maa ja ilm”. Kuninga tänava põhikoolis on kogemuspäev ja õpitoad hariduslike erivajadustega laste toetamise teemal.

Uued ainekavad annavad põhjust kokku tulla nii mõnelgi aineühendusel. Selle võtavad vaatluse alla füüsikaõpetajad ja inimeseõpetuse õpetajad, linna- ja maakonna algklasside õpetajad süvenevad 1.-3. klassi matemaatika uude ainekavasse.

Õpetajate kuul kõneldakse veel sellisel teemal nagu “Kujundav hindamine – õppija tee iseenda juurde”. Toimuvad lasteaia- ja algklassiõpetajate koostööpäev “Õpetamise võti II” ja kogemuspäev “Õnne valem”.

Oktoobrikuu esimesel päeval tulevad Pärnusse kokku vene keele õpetajad üle Eesti, sest kutsehariduskeskuses on vene keele õpetajate seltsi päev. Pärnu õppejuhid seevastu sõidavad Paidesse koostööpäevale kolleegidega.

Õpetajate kuusse mahub sporti, meelelahutust ja pidulikkust, sest koguneb õpetajate rahva- ja seltskonnatantsuklubi, õpetajaid ootab Pärnu spordihallis tegutsev uus spordiklubi Fittest ja korraldatakse tervisepäevgi. 5. oktoobril tähistatakse aga kontserdimajas õpetajate päeva.

Õpetajate kuu lõpeb 15. oktoobril ja siis saab asutatud õpetajate klubi.

Õpetajate kuud korraldasid Pärnu haridus- ja kultuuriosakond ning aineühendused esimest korda möödunud aastal.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles