Tark teada, mis perest tuleb su minia või väimees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Milvi on kogu elu töötanud hariduse vallas, kus arvatakse, et vanad tarkused kehtivad tänapäevalgi. Näiteks: tea, millisest perest võtab su poeg naise ja kuhu läheb miniaks su tütar! Juba pensionieas Milvi on aastaid kuulanud-vaadanud kõiki perevägivalla saateid, lugenud rohkeid kirjutisi, saamata rahustavat vastust oma murele.

Tütar oli musterlaps: õppis hästi ja abistas koolis meeleldi mahajääjaid. Empaatiast tal puudu polnud. Tihti leidis ema oma korterist võõra lapse, kes oli külla tulnud: isa-ema olevat kaua tööl ja lapsel kõht tühi. Milvi süda läks soojaks tütre hoolivusest. Pealegi oli tütar ema ainuke lähedane: mees sai surma autoavariis ja Milvi ei abiellunudki enam.

Ema tundis, et lapse edu, asjadest arusaam, eriti headus on kui kompensatsioon sellele, mis saatus ta teele veeretanud. Vahel Milvi siiski kahtles, kas ta silmarõõm teistest hoolimisega liiale ei lähe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles