Minister vaatas oma silmaga Uulu-Võiste luitemännikuid

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu piirist mere poole rahvusvahelise tähtsusega tee äärde on puutumatu loodus vaid mõne aastaga kujundanud risus-räsus ja üraskitest kahjustatud metsaala.
Pärnu piirist mere poole rahvusvahelise tähtsusega tee äärde on puutumatu loodus vaid mõne aastaga kujundanud risus-räsus ja üraskitest kahjustatud metsaala. Foto: Ants Liigus

Uulu-Võiste maastikukaitseala moodustamine ja kaitse-eeskirja eelnõu on ajanud Tahkuranna valla elanikud sedavõrd ärevile, et pingeid käis maha võtmas keskkonnaminister Mati Raidma.

Pealinnast Narva maanteelt ministeeriumi kontorist vaadates on Uulu-Võiste maastikukaitseala vaja, et kaitsta ja säilitada Pärnumaa rannikumaastiku kõrge väärtusega puhkemetsi, elupaiku ja seal elutsevaid liike, näiteks üliharuldast kivisisalikku. Eelkõige aga on oluline, et säiliksid luitemetsad.

Paastukuu teises pooles toimus keskkonnaministri algatusel kokkusaamine, et kõik osapooled saaksid segadust tekitanud aspektid läbi arutada. Nii vahendab ministeeriumi pressiteenistus ministeeriumi looduskaitseosakonna juhataja Taimo Aasma vastuseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles