Juhtkiri: Üheksa korda mõõtmata

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Kohalikelt küsimata ja üheksa korda mõõtmata – nii võiks iseloomustada Paikuse politseikooli kallal toimetamist. Tundmatu poliitiku jutu järgi toetab Reformierakond sisekaitseakadeemia koondamist Tallinna Kase tänavale, Isamaa ja Res Publica Liit näeks akadeemia asukohana Ida-Virumaad. Mõlemad variandid võivad tähendada hingekella Paikuse politseikoolile.

Praegu pole teada, milline tulevikuvisioon peale jääb. Asi on selles, et sisekaitseakadeemial on Tallinnas muljet avaldava suurusega kinnistu, kuhu saaks koondada kogu õppetöö. Pikemas plaanis annaks see tuntava kokkuhoiu.

Akadeemia kolimine Ida-Virumaale tundus vähemalt mõni aeg tagasi päevakorralt maas olevat. Kõrgkooli sinna viimise ainus mõte oli suurendada riigi kohalolekut keerulises regioonis vähemalt siseturvalisuse õppeasutuse kaudu. Õppejõududele, kes peamiselt elavad Tallinnas, tähendanuks selline lahendus tihedat sõitmist kooli ja kodu vahet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles