Kasvataja kibeleb mugulaid mulda viima

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
““Belanal” on omapärased kreemjad õied,” räägib Aivar Ild seemnemugulat näidates.
““Belanal” on omapärased kreemjad õied,” räägib Aivar Ild seemnemugulat näidates. Foto: Urmas Luik

Kunagises kanalas, nüüdses kartulihoidlas on paar-kolm plusskraadi, selline jahedus säilitab seemne nii, et mugulad ei hakka kasve ajama.

“See on iseenesest hea sort: tahe, sobib keetmiseks, küpsetamiseks ja friikartuliks, sellest võib ka putru keeta või salatit teha,” veeretab OÜ Kodukartuli tegevjuht Aivar Ild sõrmede vahel Saksa päritolu „Belana“ veidi piklikku mugulat ja seletab sordi omadusi, nagu loeks selle kirjeldust paberilt.

Kevadel paneb osaühing oma põldudele kümme hektarit kartuleid, seda on viis hektarit läinud kevadest vähem. Eestlane ei ole enam kartulisööja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles