Lapiteki meister Maie Liiv paotab imelise maailma

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“See muster meeldib mulle väga: punane joon annab vanale kangale sära juurde,” näitab Maie Liiv veel pooleli näputööd, tikitud lapitekki.
“See muster meeldib mulle väga: punane joon annab vanale kangale sära juurde,” näitab Maie Liiv veel pooleli näputööd, tikitud lapitekki. Foto: Urmas Luik

Maie Liiv on lapitekimeister, kelle näputööst võiks näituse üles panna. Enda arvestuse järgi on Maie õmmelnud ligi 40 tekki, ilusamad ära kinkinud.

Riidetükkidest maitsekalt kokkuvuristatud tekke täiendavad rahvusliku tikandiga villased voodikatted. Tikkimine on Maie hobi, mis algas sellest, et tema saarlasest sõbranna andnud ükskord külalisele pooleli nõelapadja kätte ja öelnud: “Lõpeta ära!” Sellest peale tikkis Maie suguseltsile aastaid jõulukingituseks muhumustrilisi nõelapatju. Nüüd kombineerib ta lilltikandit tekkidele, annab vanale kangale uue elu.

“Minul käib kõik väga kaootiliselt, kolm päeva võin ühte tekki jutti teha, siis tüdin ja võtan teise ette ja kümme tööd on korraga pooleli,” seletab Maie. Kasutada on vanu ja uusi rõivaid, teadjamad toovad seisma jäänud kangaid ja harutamiseks kudumite servi, mida tikkimiseks vaja läheb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles