Hansagümnaasiumi õpilased õpivad interneti kaudu ettevõtlust

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu hansagümnaasiumi hoone.
Pärnu hansagümnaasiumi hoone. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Mainori kõrgkool käivitas Pärnu Hansagümnaasiumis ja Viljandi Paalalinna gümnaasiumis ettevõtlusõppe programmi, loengusari toimub videoloengutena internetis.

Programmis osalevad majandusklassi õpilased saavad majandusteadmisi kahe ja poole aasta jooksul ühel päeval nädalas.

Kogu programm lõpeb reaalse äriplaani koostamisega, millest peab tõusma tulu kohaliku regiooni majandusele.

Õppeprogramm toimub interneti kaudu videoloengute sarjana. Sarja avaloengu pidasid minister Juhan Parts ja Mainori kõrgkooli ettevõtluse instituudi direktor Andres Arrak. Esimese loengu teema oli „Ettevõtluse roll Eestis.“ Loengusari jätkub üheksa õppekuu jooksul iga kuu esimesel teisipäeval ja seda on võimalik jälgida reaalajas internetis ning hiljem videosalvestusena ministeeriumi kodulehel.

Mainori kõrgkooli ettevõtluse instituudi direktori Andres Arraku sõnutsi tuleb tõdeda, et vaatamata juba seitseteist aastat tagasi ilmunud esimestest gümnaasiumi majandusõpikutest, puudub enamikus Eesti üldhariduskoolides süsteemne majandus- ja ettevõtlusalane kursus.

„Eesti majandusteadlaste ja Junior Achievement’i üllitatud õpikutele vaatamata puudub vastav õpe kahes kolmandikus koolides. Suvine uuring tõestas, et ka riigikõrgkoolide bakalaureusekraadiga lõpetanutest ei tea kaks kolmandikku endiselt, kust raha tuleb ja mille eest tööturul palka makstakse,“ põhjendas Arrak ettevõtlusõppe vajalikkust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles