Pärnumaa kunstniku näitus jõuab Lätimaale

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töö Tiina Ojaste maaliseeriast.
Töö Tiina Ojaste maaliseeriast. Foto: Urmas Luik

Lätis Limbaži muuseumis saab näha Pärnumaal Paikuse vallas Seljametsa külas elava ja tegutseva kunstniku Tiina Ojaste maalinäitust "Aja puudutus".

Tiina Ojaste on sündinud 1961. aastal ja saanud esmase kunstikoolituse Pärnu 1. keskkooli kunstiklassis. Aastail 1978-1981 jätkusid tema õpingud Tartu kunstikoolis, mille ta lõpetas 1981 nahkehistöö erialal. Seejärel elas kunstnik paarkümmend aastat Tartus, kus tegutses eri ettevõtetes juhataja ja kunstnikuna.

Ojaste kujundatud nahkehistöid eksporditi paljudesse välisriikidesse ja need esindasid Eestit mitmel näitusel.

Oma maalidega tuli Ojaste esimest korda avalikkuse ette 1987. aastal Tartu kunstnike majas ühisnäitusel. Nüüdseks juba pooleteistkümne aasta eest Pärnu lähistele naasnuna esineb kunstnik oma maalidega sageli näitustel nii kodumaal kui võõrsil. Avalikus elus on ta silma paistnud Pärnu Faberge seltsi eestvedajana.

Seekordne näitus seatakse üles väikeses, kuid pika ja väärika ajalooga Limbažis. Tegu on Läti ühe vanema, omal ajal hansa liitu kuulunud linnaga, mille vanalinn pakub ajaloohuvilisele külalisele palju huvitavaid leide. Lätlastele on sel linnal erilne tähendus nende rahvushümni "Dievs, svētī Latviju" looja Kārlis Baumanise kodupaigana.

Näitus on avatud 7. aprillist 7. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles