Urgel näeb villanukke

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Kolmapäeval avati Sauga vallas Urge raamatukogus näitus “Villamuinasjutud”, kus oma viltimistöid näitab pärnakas Eve Reinväli.

Urge raamatukogu juhataja Liivia Koolme teatel töötab Reinväli lastekodus kasvatajana. Villa avastas ta enesele neli aastat tagasi, kui nägi kõrvalt, kuidas toimetulekukooli töötajad jõululaada tarbeks esemeid viltisid. “Nägin, proovisin ja hakkas kohe meeldima, ostsin villa ja nõelu ning hakkasin toksima,” rääkis Eve Reinväli.

Õppinud pole Reinväli viltimist kusagil, tööd on sündinud iseõppimise ja katsetamise teel. Tema arvates on vill suurepärane materjal, mida saab vormida ja kujundada oma käe järgi. Nii sünnivadki omanäolised esemed. Noorem tütar on ema tehtud nukkude ja nukumööbliga meelsasti mänginud. “Kui nukk natuke pulstub või vormi kaotab, toksin üle, kohendan veidi ja ongi jälle ilus,” reedab Reinväli mänguasjade värske väljanägemise saladuse.

Inspiratsiooniallikaks on enamasti oma lapsed ja nende sõbrad, kes annavad mõtteid, milliseid loomi, multifilmi- või muinasjututegelasi vormida.

Enamik Reinvälja vilditust on valminud lähedastele, sõpradele ja tuttavatele kingituseks.

Raamatukogu näituseriiulitel istuvad dinosaurused, mängivad lapsed, pargivad autod, karjamaal söövad-puhkavad koduloomad, villast tiigis ujuvad vesiroosid ja näkk. Akna all aga hõljuvad liblikad, printsessid ja haldjad, ämblik ronib oma võrgust välja.

Näitus jääb avatuks 1. novembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles