Lääne-Eesti firmades ei olnud 2 protsenti töötajaist registreeritud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Marko Saarm / Sakala

Maksu- ja tolliamet (MTA) kontrollis eelmisel nädalal Lääne-Eesti 204 ettevõttes töötamise registreerimist; kokku 643 töötajast olid tööandjad registreerimata jätnud vaid 14 töötajat ehk 2 protsenti hõivatute koguarvust.

Pärnu-, Järva-, Rapla-, Saare- ja Hiiumaa ettevõtted valmistasid maksuhaldurile viimaste kontrollide põhjal meeldiva üllatuse. “Kui veel eelmise aasta kolmandas ja neljandas kvartalis oli töötamise registris registreerimata isikute osakaal Lääne-Eestis 9 protsenti, siis viimased andmed näitavad, et see on kahanenud vaid paari protsendini,” ütles MTA kontrolliosakonna juhataja asetäitja Kaido Lemendik.

“Seekordsed kontrollid olid suunatud eelkõige suurema ümbrikupalga riskiga valdkondadele. Tulemused näitasid, et ka varem probleemsemates sektorites on selge muutus toimunud ning musta tööjõu kasutamine on märgatavalt vähenenud,” lisas Lemendik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles