Massiaru jahiseltsi maja valvab kriimsilm

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Massiaru Jahiseltsi juhatuse liikmed Mart Ruul (vasakul) ja Eimar Kaldoja rääkisid, kuidas selts endale oma kodu sai.
MTÜ Massiaru Jahiseltsi juhatuse liikmed Mart Ruul (vasakul) ja Eimar Kaldoja rääkisid, kuidas selts endale oma kodu sai. Foto: Ants Liigus

Massiaru jahiseltsi rohuroheliselt lipukangalt vaatab vastu ilvese kikkiskõrvaline nägu, maja aga valvab hunt, mille kolju pälvis trofeede näitusel kulla ja mis näitab hambaid kõigile, kes tema poole vaatavad.

Topiseks tehtud hundi laskis MTÜ Massiaru Jahiseltsi juhatuse liige Eimar Kaldoja seitse talve tagasi. Kriimsilm kaalus 47 kilo ja on suuruse poolest maailmaklassi vääriline. Tol korral, kui susi hinge jättis, oli ajujahis sadakond meest ja piiramisrõngas kuus hunti, kellest kolmel õnnestus jalga lasta.

Hundid on vastu Läti piiri jäävates laantes kavalad: kui neil Eesti poolel hirm nahka aetakse, poevad nad lõunanaabrite valdustesse, jättes koplitesse murtud lambad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles