Õpilased arutavad oma platvormi riigikogu valimisteks

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu saal.
Riigikogu saal. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Õpilasesinduste Liit (EÕEL) kutsub õpilasi üles osalema platvormi aruteludes ja esitama ettepanekuid, mida uus riigikogu õpilaste seisukohalt peaks tegema.
 

"Järgmisel aastal teevad Eesti kodanikud oma valiku, kes peaksid meie riigikogus asuma tööle seaduste vastuvõtmisega ja sellega edendama meie ühiskonda. Et enamik Eesti õpilasi ei saa hääletada valimistel ja samal ajal on EÕEL üks laiahaardelisemaid kodanikeühendusi ja noorteliikumisi, on loomulik, et paneme oma ettepanekud kokku ja esitame need," sõnas EÕELi juhatuse liige Toomas Laigu.

EÕELi riigikogu valimiste platvormi eesmärk on esitada Eesti õpilaste peamised ettepanekud ja soovitused, mida uus riigikogu teaks ja aitaks ellu viia. EÕELi meeskond koos avaliku poliitika töögrupiga on pannud kokku õpilaste soovide esialgse dokumendi "Õpilaste Eesti 2015".

"Meie platvormi koostamisse on oodatud panustama kõik õpilased, kuid huvi pakuvad ka teiste huviliste arvamused," rõhutas Laigu. Kommentaare platvormi kohta saab esitada 8. oktoobrini aadressile opilasliit@opilasliit.ee pealkirjaga “Panus platvormi” või kirjutada selleks spetsiaalselt loodud kommenteerimislünkadega platvormi teksti sisse EÕELi kodulehel www.escu.ee. Samuti on kõik oodatud arutlema ja üksteisega mõtteid vahetama platvormi teemal EÕEL Facebooki leheküljel www.facebook.com/opilasliit.

EÕELi riigikogu valimiste platvormi “Õpilaste Eesti 2015” kinnitab oktoobri lõpus kogunev EÕELi liikmete üldkoosolek.

Eesti Õpilasesinduste Liit on vabatahtlik demokraatlik ühendus, mis ühendab Eesti üld-, kutse- ja erihariduskoolide õpilasesindusi. EÕEL on suurim õpilaste esindusorganisatsioon Eestis, esindades oma liikmete kaudu üle 100 000 õpilase.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles