Raamatukogu juhataja teab kohalikke

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Huvitav, aga 1935. aasta oli ka lugemisaasta, toimus palju üritusi, raamatukogudele kingiti raamatuid,” märgib Allikukivi raamatukogu juhataja Tiina Kuum.
“Huvitav, aga 1935. aasta oli ka lugemisaasta, toimus palju üritusi, raamatukogudele kingiti raamatuid,” märgib Allikukivi raamatukogu juhataja Tiina Kuum. Foto: Urmas Luik

Allikukivi raamatukogu juhataja Tiina Kuum huvitub möödanikust, seda väljendab väljapaneku riiul kirjaga “Saarde vald kultuuriloos”, milles nähtavaimale kohale on paigutatud Peet Vallaku elulugu.

Alati särasilmne naine sõidab hommikuti bussiga tööle ja õhtul tagasi viie kilomeetri kauguselt ning kasutab vahepealset aega nagu rahvavalgustaja.

Külaraamatukogu on rohkem kui vaimuvara elektroonilise väljalaenutamise koht, see on info- ja avalik internetipunkt, külakeskus ja näituste vaatamise koht.

Parasjagu ripuvad üle koridori toas siit pärit maalikunstniku August Janseni tööde koopiad ja vastasseinas näeb piltidelt, missugused olid omaaegsed Voltveti ja Allikukivi savitööstus. Tiina on jõudnud kohalikke pidi nii kaugele, et need raatsisid tuua koduküla 450. aastapäevaks avatud näitusele aastakümneid tagasi kohalikust savist voolitud kausse ja vaase, ahjupotte ja telliseid.

Raamatukogu on praeguses kohas, kalevivabriku tööliste kasarmust ümber ehitatud hoones töötanud 40 aastat.

Kohaliku elu hingena on raamatukogu juhataja korraldanud lugemisaasta üritusi ja ärgitab käsitööhuvilise õpetaja Juta Reaga tegudele MTÜ Külaselts Iirise liikmeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles