Juhtkiri: McPärnu

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avab Pärnus Tallinna maanteel uksed meie kandi esimene McDonald’s, ilmakuulus kiirtoidurestoran, üks ameerikaliku elustiili sümboleid, mis on muutunud tänapäeva lääneliku olmekultuuri lahutamatuks osaks. McDonald’si fännamine või põlgamine aitab oma identiteeti tugevdada miljonitel inimestel kogu maailmas ja nüüd siis avaneb sama võimalus vahetult pärnakatelegi. Kindlasti leidub juba täna palju neid, kes uue toidukohaga, mis end õigupoolest pererestoranina määratleb, tutvuma tunglevad, kui neidki, kes end sellest distantseerivad. Nii peabki olema.

McDonald’si restorani või kiirtoidusöökla (kui vähimagi halvustamiseta seda kena eestikeelset sõna kasutada) avamine Pärnus on märgilise tähendusega, sest asuvad ju senised Mc’id rahvaarvult Pärnust suuremates linnades. Eesti linna omamoodi mõõdupuu ongi fakt, kas selles paikneb McDonald’s.

Jättes kõrvale McDonald’si pakutava toidu, meelelahutuse ja ameerikaliku elulaadi globaalsed leviku- ja püsimispõhjused, tasub esile tuua, et kahe miljoni euro suurune investeering tehti Pärnus just Ülejõe piirkonda. Väited, et McDonald’s rajati paika, kus keegi ei käi, on ülekohtused ja väärad. Tegelikult on just meeldiv, et uus ja atraktiivne tõmbekeskus, mida McDonald’s kindlasti on, kerkis Tallinna maanteele, mitte taas Papiniitu või Pärnu uue linnasüdame alale.

McDonald’s võib tuua ja kindlasti toobki Ülejõele senisest rohkem rahvast, see omakorda soodustab ümberkaudsete ettevõtete tegevust. Strateegiliselt on McDonald’si asukoht hea selleski mõttes, et visalt, aga lõpuks siiski valmivad Via Baltica linnasisene osa ja selle läbimurre üle Tallinna maantee otse Lihula maanteele. Üks Pärnu (ääre?)linnaosi areneb, juba selle üle tasub heameelt tunda. Ja kui teile hamburgerid ja friikartulid meeldivad, eks ole rõõmu sellevõrra rohkem.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles