Meelis Kukk: Kodutunne toob koju

Meelis Kukk
, Pärnu abilinnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Tallinnas kunstimuuseumis toimus 27. märtsil konverents "Tööränne Põhja- ja Baltimaades. Sisserände trendid ja valmisolek muutusteks", kus teadlased, eksperdid ja poliitika kujundajad arutlesid, kas piirkond on valmis selleks, et Balti riikidest võiksid saada tagasipöördujate sihtriigid.

Professor Tiit Tammaru illustreeris numbritega Eestit kui väljarände riiki: aastatel 1989-2011 on Eesti rändesaldo ligi 200 000 inimesega negatiivne ja eestlaste osa selles mõtlemapanevas statistikas 38 500 inimest. Eestisse tagasipöördumise üks olulisi aspekte on, et eestlasi on tagasi tulnud umbes 40 protsenti lahkunutest ehk 18 000 inimest, muu rahvuse esindajaid aga alla viie protsendi.

Väljatoomist väärib tõik, et uussisserännanud on kõrge kvalifikatsiooniga. See viitab vajadusele igati arendada haridussüsteemi ja motiveerida meie inimesi kompetentside omandamisel, pidurdamaks väljarännet. Peamiselt toimub sisseränne SRÜ riikidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles