Tõnu Endrekson: Selgus mu MM-sõidu osas tuleb lähipäevil

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Endrekson.
Tõnu Endrekson. Foto: PP

Sõudja Tõnu Endrekson, Portugali Euroopa meistrivõistluste järelkajana kõlas vihjeid, et võib-olla osalete ühepaadil ka oktoobri lõpus Uus-Meremaal maailmameistrivõistlustel. On jutul tõepõhja?

Algselt olid Eesti kindlad MM-mehed vaid Allar Raja ja Kaspar Taimsoo, aga kui EMilt Tallinna lennujaama jõudsin, tegid Eesti sõudeliidu juhid ka mulle ettepaneku.

Mida ma, ütlen ausalt, ei oodanud. Pigem tegime treeneriga juba järgmise hooaja plaane.

Kui kindel Uus-Meremaa sõit praegu on?

Kõik on veel lahtine, selgemaks saavad asjad lähipäevil. Saan aru, et finantsküsimused lahendab sõudeliit, aga oluline küsimus on paat – tuleb organiseerida kas minu paadi saatmine Uus-Meremaale või leida sealt kelleltki mulle sobiv.

Kas praegused treeningud on igaks juhuks ikka MM-sihiga?

Loomulikult, vastasel juhul võiksin ju selleks sügiseks jalad seinale nõjatada. Treenin kaks korda päevas, praegu veel rohkem jõusaalis ja mahtu kogudes, aga ikka eesmärgiga MMiks vormitipp tekitada.

Vaatame, mis ilmad siin teevad, aga üks võimalus on, et lähen õige varsti koos Raja ja Taimsooga Horvaatiasse MMiks harjutama.

Mida EM-finaal, kus poolel maal veel juhtisite ja sõitu Eurospordis kommenteerinud olümpiavõitjalt Olaf Tuftelt kiidusõnu pälvisite, aga lõpus korralikult kustusite, teile õpetas?

Ega ma ju parimas vormis ka olnud, aga EM-finaal näitas kõigepealt seda, et mul on Londoni olümpiale mõeldes väga vaja ühepaadil võistluskogemust saada. Finaalis tundsin end alguses hästi, ei saanud arugi, kui vindi üle keerasin, ja siis tuli äkki valus kustumine.

Kaheses või suuremas paadis on tunnetus hoopis teine. Seepärast olekski vaja järgmise suve olümpiakvalifikatsiooni eel nüüd õppimiseks üks MM sõita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles