Pärnus avatakse osa kultuurilooliste portreede sarjast

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik Vello Paluojal valmis kultuurilooliste portreede sarjas Endel Varepi portree.
Kunstnik Vello Paluojal valmis kultuurilooliste portreede sarjas Endel Varepi portree. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu kunstnik Vello Paluoja kavandab Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks kultuurilooliste portreede sarja, mille esimene osa avatakse Pärnu Kuninga tänava põhikoolis.
 

Sajast portreest koosnevast sarjast on 23 valmis ning peatselt jõuavad need näitusele kirjandusmuuseumi, vahendasid ERRi teleuudised.

Pärnu Kuninga tänava põhikoolis avati Eesti tuntuima geograafi, kooli vilistlase Endel Varepi portree, millega tähistatakse Varepi 95. sünnipäeva. Portree on maalinud Vello Paluoja, nagu ka Konstantin Pätsi ja mitme Eesti riigile oluliste isikute portreed, kes kõik on selles koolis õppinud.

Paluoja pastellmaalide sari kannab pealkirja "Inimesi Eesti kultuuriloos".

Autor kujutab oma töödel kultuuriloolisi isikuid 18. sajandist kuni 20. sajandi alguseni, tema maalidele leiavad tee need kirjanikud, luuletajad ja muud masti kultuuritegelased, keda paljud eestlased nägupidi ei tunne. Neid, kelle tuntus on suur ja keda on juba palju kujutatud, ta ei maali.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles