Draamakonkursil mängiti Pärnu lugusid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu vabakooli eestvedamisel toimunud draamakonkursi teemaks oli  „Pärnu linna kummituslood ja legendid”.
Pärnu vabakooli eestvedamisel toimunud draamakonkursi teemaks oli „Pärnu linna kummituslood ja legendid”. Foto: Siret Mängel

Pärnu vabakooli eestvedamisel toimus 5.-8. klasside ülelinnaline draamakonkurss, kus tänavu oli teemaks „Pärnu linna kummituslood ja legendid”. 

Esimesel päeval astusid üles 7.-8. klasside ja teisel päeval 5.-6. klasside võistkonnad eri koolidest.

Ülesanne oli keeruline. Loosiga tõmmati võõras tekst, millest tuli poole tunniga esitamiskõlblik näitemäng vormida. Etteasteid hindas kolmeliikmeline žürii: Endla dramaturg Piret Verte ja näitlejad Kaili Viidas ning Priit Loog. Esimesel päeval kuulus žüriisse veel Koidula muuseumi juhataja Elmar Trink. Nendegi töö kujunes raskeks, sest etteasted olid üle ootuste julged, loovad ja leidlikud. 

Parima tulemusega lahkus Kuninga tänava kool, saavutades esikoha mõlemas vanuserühmas. 5.-6. klasside arvestuses oli teine Ülejõe gümnaasiumi ja kolmas vabakooli esindus. 7.-8. klasside arvestuses säras teise koha vääriliselt Mai kool ja kolmanda koha napsas Sütevaka humanitaargümnaasium. 

Eriauhinna originaalse lähenemise eest pälvis Vanalinna põhikooli näitetrupp ja silmapaistva rollitäitmise eripreemiaga koristaja osatäitmise eest tänati noormeest Vene gümnaasiumist.

Draamakonkurss on armastatud igakevadine ettevõtmine, kus noored nakatava lustiga lavalaudadele publikut ja iseennast rõõmustama astuvad. Suurim väärtus selle juures ongi tavaliselt suur mängulust. Sel korral aitasid valitud lood paremini mõista Pärnu ajalugu ja siinseid legende.

Draamakonkursi korraldas Pärnu vabakooli õpetaja Ott Kilusk, lavaruumi pakkus Pärnu noorte vabaajakeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles