Volikogu valis Pärnule uue linnapea

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavolikogu valis Pärnu linnapeaks Romek Kosenkraniuse.
Pärnu linnavolikogu valis Pärnu linnapeaks Romek Kosenkraniuse. Foto: Ardi Truija

Pärnu linnavolikogu valis täna Pärnu linnapeaks Romek Kosenkraniuse, kelle poolt andis oma hääle 22 ja vastu oli üheksa rahvasaadikut. 

Volikogu valis linnapea salajasel hääletusel. 

Romek Kosenkranius tegi volikogule ettepaneku moodustada neljaliikmeline linnavalitsus. Linnavalitsuses jätkavad tööd hariduse, kultuuri ja sotsiaalvaldkonna eest vastutav abilinnapea Jane Mets ja rahanduse juhtimise valdkonna eest vastutav abilinnapea Meelis Kukk. Planeerimise ja linnamajanduse eest vastutava abilinnapea kohale nimetati Rainer Aavik.

Uus linnapea Romek Kosenkranius töötas aastatel 2000-2004 Pärnu linnavalitsuses avalike suhete nõunikuna. 2009. aastal nimetati ta Pärnu abilinnapea kohale. 2013. aastal toimunud valimistel valiti Romek Kosenkranius Toomas Kivimägi valimisliidu nimekirjas Pärnu linnavolikogu liikmeks, kuid volitused peatusid seoses tema jätkamisega Pärnu abilinnapea ametikohal.

Jane Mets on Pärnu linnavalitsuse abilinnapea olnud 2007. aasta 20. veebruarist ning eelnevalt olnud pikaaegne volikogu liige.

Pärnu 33-liikmelises volikogus kuulub 11 kohta Toomas Kivimägi valimisliidule, IRLil on kuus, Keskerakonnal üheksa, Reformierakonnal viis ja Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal kaks kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles