Prantslased annavad Saare talus tööd ja leiba

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti parim lihaveisekasvataja on OÜ Talu ja Tulu, mille juhatuse liige Targo Pikkmets hoiab käes aunimetuse meenet.
Eesti parim lihaveisekasvataja on OÜ Talu ja Tulu, mille juhatuse liige Targo Pikkmets hoiab käes aunimetuse meenet. Foto: Urmas Luik

Lumivalge veel nimeta tüdruk ajab ennast tudisevatele jalgadele, vaatab möötades ema poole ja sirutab roosa nina tema kõhu alla, kus udar piimast pakitseb.

“See vasikas pole ööpäevagi vana, nad võtavad üsna kiiresti jalad alla: poole kuni kahe tunni jooksul. Aga nime pole me jõudnud talle panna, konkurss alles käib, nii et võite pakkuda, äkki läheb läbi,” ütleb Targo Pikkmets, Saare talu peremees.

Nimepanekul tuleb meeles pidada, et see peab hakkama M-tähega, sest vasika Rootsis sündinud ema nimi on Midnight, kelle esimene vasikas Maasik võitis mullu suvel Jäneda talupäevadel kaunimate lihaveiste esimesel konkursil šarolee tõu esindajate hulgas oma hea lihastusega teise koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles