Aktsiisikese pulmalaul

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Valitsus pole veel kaht nädalatki ametis olnud, kui juba hakkab lahtuma kogu armastus ja ustavus Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu otsuste vastu. Käputäis lubadusi, mis võimukõnelustel kirja sai, tahab täitmist ja raha nende tarvis leidmist.

Seda, et kütuseaktsiisi tõstmise plaanile valuliselt reageeritakse, võinuks vaevata ette näha. Bensiin on püha, püham kui hiied. Iidsed tammikud võib maha võtta, et nende asemele parkimisplats rajada, aga kütusele ei maksa kergekäeliselt ainsatki protsenti juurde keevitada.

Eesti võiks olla innovatiivne ja investeerida riiklikult taastuvenergia taristu rajamisse, millega käiksid kaasas toetused keskkonnasäästlike ja meie oludesse sobivate sõidukite ostuks, rääkimata kogu Eestit katva rattateede võrgustiku loomisest ja jalgrataste käibemaksu kaotamisest. Aga sellest kõigest on vist rumal isegi unistada. Naftat veel jagub. Ja kuni seda jagub, naudime. Kui otsa lõpeb, eks siis paista, mis saab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles