Juhtkiri: Rehepapp ja Vanapagan

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Kuigi üleriigiline päevaleht Postimees pealkirjastas järjekordse Rahvaliidu siseelu teemalise artikli ”Rahvaliit purjetab skandaalide ja sisetülide lainel”, on erakond täispurjes kulgemisest kaugel. Pigem meenutab Rahvaliidus sündiv väga ohtlikku lekkimist, kus pumbad enam vastu ei jõua ja parteilaevukest ähvardab uppumine.

Muide, küsitluste kohaselt on Rahvaliit juba uppunud, sest vähemalt praegu ei ennusta talle keegi valimiskünnise ületamist kevadistel riigikogu valimistel. Rööbiti poliitiliste sisetülidega jätkuvad erakonna esimehe Juhan Aarega seotud (raha)skandaalid. Viimane neist on kolme aasta tagune Ruhnu saare filmi leping, mille eest Aare kasseeris 70 000 krooni, kuid filmist ei ole isegi tööversiooni. Kuid selline paistab olevat Aare tööstiil.

Erakonna esimehe sassis rahaasjad kahjustavad kindlasti Rahvaliidu mainet. Samavõrra teevad halba poliitskandaalid, millest värskeim Rahvaliidu volikogu esimehe Uno Silbergi tagandamine napi häälteenamusega. Aare väitel ei esitatud volikogu tagandatud esimehele ühtegi pretensiooni. Kui nii, on Rahvaliidu praeguste volikogulaste poliitilisest küpsusest mõttetu rääkida.

Nende kähmluste kõrval on unustuse hõlma vajunud Juhan Aare lubadus, et septembriks saab kuulda Rahvaliidu võlusõnu, millega riigikogu valimistel valijatelt 20 parlamendikoha jagu hääli kogutakse. Sellegipoolest pole siiani midagi kostnud Rahvaliidu valimisprogrammi või -platvormi kohta.

Mis puutuvad siia rehepapp ja Vanapagan? Mäletate, kui Ise-nimeline rehepapp Vanapagana silmi arstis? Kes tegi? Ise tegi! Sama kipub olema Rahvaliiduga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles