Õpilasfirmad edendavad noorte ettevõtlikkust

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla kooli noored Marcus Kummets ja Mirell Kell näitavad oma minifirmade toodangut: küünlalaternaid ja puust külmkapimagneteid.
Raeküla kooli noored Marcus Kummets ja Mirell Kell näitavad oma minifirmade toodangut: küünlalaternaid ja puust külmkapimagneteid. Foto: Ants Liigus

Valgustid, ehted, humoorikad tassid, teesegud, magnetid, randmesoojendajad ja järeleaitamistunnid – kõike seda toodavad-pakuvad õpilaste loodud firmad, et astuda oma esimesed sammud ettevõtluses.

Igal aastal loovad gümnaasiumi- ja kutsekoolinoored kümneid õpilasfirmasid, mis annavad esimesed riskivabad ettevõtluskogemused. Põhikooliõpilaste ettevõtteid nimetatakse minifirmadeks.

Majandusõppe tõi Eesti koolidesse organisatsioon Junior Achievement (JA) Eesti 1992. aastal. Junior Achievement Worldwide’i asutasid 1919. aastal USA ettevõtjad ja praegu on sel liikmesorganisatsioone 121 riigis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles