Juhtkiri: Lipud ja veteranid

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Tänavusel jüripäeval tähistati Eestis kolmandat korda veteranipäeva ja esimest aastat oli see lipupäev. Pärnus ei lehvinud sel päeval majadel ega mastides just väga palju sinimustvalgeid. Võimalik, et teave selle uue ja kena kombe kohta ei levinud küllaldaselt või oli tegemist ükskõiksusega, nagu paraku näeme paljudel lipupäevadel, Eesti Vabariigi aastapäev ja võidupüha ühes jaanipäevaga ehk välja arvatud.

Vastse lipupäeva eel ütles riigikaitsekomisjoni esimees Marko Mihkelson, et “rahvusvahelistes sõjalistes operatsioonides osalenud mehed ja naised on andnud olulise panuse Eesti julgeolekusse ja nende inimeste tunnustamine on Eesti riigile ja rahvale tähtis”. Kutsudes kõiki inimesi üles heiskama jüripäeval lipud, et tunnustada veterane ja nende peresid.

Siiski, kui nägur lipuheiskamine – mis kannab ju eelkõige sümboolset tähendust ja tuletab meelde, et meil on oma riik ja oma inimesed, kelle üle saame uhkust tunda – kõrvale jätta, ei ole veteranide ja riigikaitse toetamine võõras teema. Sellest annavad tunnistust arvukad sinilille-rinnamärgid, mida tänavapildis kohata võib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles