Tantsusaade otsib Pärnus osalejaid

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on eelmise aasta "Koolitantsu" üritus Pärnu kontserdimajas.
Pildil on eelmise aasta "Koolitantsu" üritus Pärnu kontserdimajas. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Teisipäeval avaneb 16-35aastastel Pärnu tantsutalentidel võimalus osaleda uue telesaate “Tants rambivalguses” osalejate valimisel Vene gümnaasiumi aulas.

Saadet veavad noor Eesti tantsija Eghert-Sören Nõmm ja tema partner Mareli Arusalu.

Arusalu rääkis portaalile Elu24, et “Tantsu rambivalguses” formaat sisaldab nii maailma tuntumate tantsusaadete elemente kui uusi lahendusi.

“Esimest korda Eestis toob võistlus televaatajani meie parimad profitantsijad ja tutvustab eri tantsustiilide võlu,” seletas Arusalu. “Saated on tulvil ärevust, draamat ja enneolematuid etteasteid, kohtab nii Eesti kui maailmakuulsaid koreograafe. Palju pinget, rõõmu ja võidujanu on juba sügisest televaatajate ees. Uus saatesari selgitab välja parimad Eesti tantsijad ja annab neile võimaluse täiendada oma oskusi Ameerikas.”

Korraldaja lisas, et saade võimaldab tantsuhuvilistel arendada end eri tantsustiilides. Kogu projekti on kaasatud suur ja professionaalne meeskond, kus leidub nii kogenud asjatundjaid kui uusi talente.

Pärnu kõrval tehakse osalejate eelvalik Kuressaares, Narvas, Jõhvis, Tartus ja Tallinnas. Ette tuleb valmistada muusikaga soolotants pikkusega minut kuni poolteist. Soolo peab näitama tantsija põhistiili, parimaid oskusi ja olema isikupärane.

Samuti saadet tootev Tiina Jantson ütles Pärnu Postimehele, et kui senised casting’ud on läinud üsna rahvarohkelt, siis suvepealinnas on saate vastu valitsenud tagasihoidlik huvi.

“Edastasime info kõigile tantsustuudiotele, aga eelregistreerimise põhjal on huvi olnud leige,” nentis Jantson. “Seniste casting’ute kohta võin öelda, et tase on olnud nii ja naa. Aga selliseid tantsijaid, kes üldse kuhugi ei kõlba, ei ole veel kohale tulnud.”

Pärnu casting’ule saab end kirja panna esmaspäeva õhtuni.

Eelvoorudes valitakse välja tantsijad, kes pääsevad päris-casting’ule professionaalidest koosneva žürii ette. Žürii omakorda otsustab need 100 tantsijat, kes hakkavad sügisel ekraanile jõudvas tele-show’s võistlema saatevõidu nimel.

Juunis toimuvad telesaadete filmimised, kus valitakse välja 20 paremat tantsijat. Sügisel algavad otsesaated, kus iga saatega langeb välja osa tantsijaid, kuni lõpuks selguvad finalistid. Nende hulgast valitakse võitja televaatajate hääletustulemuste põhjal, kes saab stipendiumi ja võimaluse minna oma oskusi täiendama Ameerika Ühendriikidesse.

Millisesse telekanalisse kõnealune tantsusaade jõuab, ei soostunud Jantson veel avaldama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles