Wendre suuromanik pääses rikaste edetabelisse

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile avaldatud Äripäeva rikaste edetabeli tipp-500s on esimest korda kirjas Wendre suuromanik Peter Hunt, kelle varanduse suuruseks hindab ajaleht 803 miljonit krooni.

Hunt on edetabelis 22. kohal. 28. kohal asub Rein Kilk, kelle vara suuruseks on märgitud 709 miljonit krooni.

“Tema peamine kullaauk asub Pärnus, kus ta on sealse sadama omanik. Arendab toidukontserni Pere ja tegeleb restoraniäriga,” kirjutab Äripäev.

Edetabeli 60. kohal on taastusravikeskuse Viiking omanik Toivo Ninnas 425 miljoni krooniga. Suurem osa Ninnase varandusest pärineb siiski Tallink Grupist.

154. kohal paikneb Pärnu Sadama üks omanikke Juhan Pihelbu 187 miljoni ja 167. kohal tema äripartner Mati Einmann 173 miljoni krooniga.

201. kohal asuvate Port Artur Grupi omanike Viljo Vetiku ja Kaido Kruusoja vara väärtus on Äripäeva andmetel mõlemal 145 miljonit krooni.

Strandi omaniku Egon Elsteini leiame 87 miljoniga 321. kohalt. Decora omanik Andrus Allik on 84 miljoniga 333. kohal.

Kunagine Pärnu linnapea, kinnisvaraärimees Einar Kelder on edetabelis 79 miljoniga 359. kohal. Metsaärimees, endine Sylvesteri omanik Kuno Liblik aga 78 miljoniga 364. positsioonil.

Puiduärimees Toomas Aab on 71 miljoni krooniga 359., tema äripartner Urmas Rahnel 68 miljoniga 409. kohal.

Eston Ehituse üks kunagisi omanikke Ivo Aulik on edetabelis 67 miljoni krooniga 416. kohal. Kriminaaluurimise alla sattunud Andrus Suklese leiame 66 miljoniga 419. kohalt.

Äripäeva tipp-500 viimaste meeste varanduseks on leht hinnanud 55 miljonit krooni.

Seekordses edetabelis ei ole Kanpoli omanikke Margus Kangurit ja Jüri Poltanit ega Japsi omanikke Arved ja Linda Soovikut, kes varem Äripäeva edetabelites on olnud. Samuti ei leia sealt näiteks Savi enamusaktsiate omaniku Sulev Laanpere nime.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles