Tänane äripidaja on elupõline õppija

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Pärnu inimene väärib nagu tallinlane ja tartlanegi elegantset rõivast,“ ütleb pulma- ja peoriiete laenustust pidav Jan Anderson.
“Pärnu inimene väärib nagu tallinlane ja tartlanegi elegantset rõivast,“ ütleb pulma- ja peoriiete laenustust pidav Jan Anderson. Foto: Silja Joon

Jan Anderson on pärnakas ja hariduselt jurist, kelle viimased üheksa tööaastat möödusid kaubanduses. Mullu mees koondati. “Ma polnud õnnetu. Mul oli hea meel, sest nägin seda juba kaks aastat ette, kui äri kiiva kiskuma hakkas. Kui teed tööd südamega, on omal soovil lahkuda valusam. Hüvitus on õiglasem,” märgib Anderson.

Anderson tunnistab, et ehkki tegi varem palgatööd, on ta südames ettevõtja ja oma äri loomine oli tal kalkuleeritud otsus. Mõte luua pulma- ja peorõivaste laenutus tiksus Andersonil peas juba seitse-kaheksa aastat tagasi, kuid toona polnud Pärnu turg selleks valmis. Ligemale kümne aasta eest läbis mees alustava ettevõtja koolituse ja äsja Tartu ülikooli kolledži ettevõtluskooli. Samuti on ta tudeerinud Saksa tehnoloogiakoolis arvutit, sest leiab, et ettevõtja on elupõline õppija.

Pulma- ja peorõivaid müüv ja laenutav osaühing Starius asub Pärnu peatänaval ning juhindub motost “Teie õnn on meie õnn”. Alustati aprillis, kui ettevõtlustoetuse eest muretseti inventar ja osa pruutkleite. Praegu on kohapeal ligemale 24 unelmate pruutkleiti. Need on kvaliteetsed Itaalias käsitööna valminud esemed. “Pärnu inimene väärib nagu tallinlane ja tartlanegi elegantset rõivast. Otsisime tootjat, kes pakub kvaliteeti mõistliku hinnaga,” selgitab Anderson. Kohapeal on rätsep-disainer ja konsultant, kes annab pulma ja peo etiketi suhtes nõu. Kohapeal lahendatakse kõige erinevamad rõivastusprobleemid.

Äri on läinud seni kenasti ja tarmu annab seegi teadmine, et Eestis on suurenenud laulatuste arv: partnerid soovivad teadlikult pühenduda teineteisele ja austada pereväärtusi. Ja kasvanud on naiste hulk, kes tahaks pärandada pruutkleidi tütrele.

“Kvaliteetne kleit tõstab naise eneseväärikust, sest pruut peab välja nägema nagu printsess,” märgib vastne ettevõtja rahulolevalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles