Pole vaja ette karta

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margit Kiviväli tegi kannapöörde ja õppis selgeks täiesti uue ameti.
Margit Kiviväli tegi kannapöörde ja õppis selgeks täiesti uue ameti. Foto: Silja Joon

Margit Kiviväli nendib, et talle meeldib inimestega suhelda, seetõttu sobis talle kinnisvaramaakleri amet. Viis aastat kinnisvaraäris olid tegusad, ent 2008. aastal alanud majanduslangus tõi kaasa koondamise.

Kõigepealt registreeris Kiviväli end töötuks ja vaatas, milliseid koolitusi talle pakutakse. “Olen töötanud ka sekretärina ja kaalusin esmalt ennast selles valdkonnas täiendada, kuid tõdesin, et palgatöölisena läheks selles valdkonnas kitsaks.”

Seejärel tegi Kiviväli otsuse: õppida täiesti uus amet. “See pidi olema midagi, mida saan teha omaenda kätega. Et tulemus ja edu sõltuks suurelt minust endast,” meenutab ta. Töötukassa toel läbis Kiviväli põhjaliku, üheksa kuud kestnud massöörikoolituse. Eriala tundus huvitav ja et kõike õpitut rakendada, tekkis mõte avada massaažisalong. “Iga inimene vajab tähelepanu ja individuaalset lähenemist, sul peab olema aega inimesse süveneda,” selgitab ta.

Ettevõtluskoolitusel osaledes mõistis Kiviväli, et rakendada saab maaklerina omandatud paberliku asjaajamise oskusi. Ettevõtte loomiseks vajalikud protseduurid ja raamatupidamine olid talle tuttavad. Koolituse käigus valminud äriplaan kiideti heaks ja seda rahastati.

Kiviväli peab oma ettevõtmise üheks plussiks, et massaažisalong asub Kurgo villas, mis on aastaid edukalt tegutsenud majutusasutus.

Milline on Margit Kivivälja soovitus neile, kes töö kaotanud? “Tuleb mõelda positiivselt ja mitte karta, pole mõtet mõelda, et see kõik on ammu enne mind juba ära tehtud, tuleb teha paremini ja südamega,” soovitab ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles