Seltsis õpitakse eesti keelt

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1997. aastal asutatud ja 2006. aastal taasloodud Valgevene Eesti seltsis on ligi poolsada liiget, kellest vaid 12-15 räägib eesti keelt.

Seltsi juhib Oliver Manglus, kes esimest korda sattus Minskisse tööasjus 1986. aastal ja on praegu abielus valgevenelannaga.

Kaks korda nädalas õpetab Leili Svitina seltsis eesti keelt. Eelmisel õppeaastal oli alustajaid 18, kellest seitse kuni üheksa kevadeks alles jäi.

Õpilased keeleõppe eest maksma ei pea, ruumide rendi ja õpetaja palga tasub Eesti keele instituut. “Tean kahte inimest, kellel on abikaasa eestlane, osa ajab Eestiga äri,” iseloomustas Manglus õpilasi.

Mangluse andmetel on seltsil olnud kõige rohkem 56 liiget, praegu on neid 48-50.

Ühiselt tähistatakse jõulupühi ja jaanipäeva, osa inimesi käib omavahel perekonniti läbi.

Eesti ettevõtteid on Valgevenes Mangluse sõnutsi 140, neist ainult Eesti osalusega 45-47. Esindatud on Olympic Casino, Estonian Air, Filter, Tikkurila, advokaadibüroo Sorainen, Trans-ocean.

Firmade kohalikud juhid on alguses põhiliselt eestlased. Koos käiakse kord kuus kolmapäeviti eri paigas. “Tavaliselt on kohal 10-13 inimest, kõige rohkem on olnud 19,” rääkis Manglus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles