Allee ei edene, küll aga mädaneb

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle draakoniga ei lenda enam unelmateski. Pigem mädandab aeg Toomas Altnurme 2012. aastal iidse remmelga tüvest tahutud ja saetud taiese.
Selle draakoniga ei lenda enam unelmateski. Pigem mädandab aeg Toomas Altnurme 2012. aastal iidse remmelga tüvest tahutud ja saetud taiese. Foto: Ants Liigus

Pärnu Rannapargi skulptuuride alleest loodetud turismimagnet äratab küll tähelepanu, ent seda äraspidiselt ehk taieste lagunemise, roostetamise, pehastumise ja seenetamisega.

Allee ääres Tervise lähedal asunud kahest puuskulptuurist, 2003. aastal valminud Üllar Kallau „Murtud meremehest” ja Toomas Altnurme „Meele haardest” on säilinud üksnes nimesildid, sest aeg järas kujud nii inetuks, et need tuli ära koristada.

Sama saatus näikse ootavat allee pikendusel Estonia Pargi maja läheduses asuvat veel kahte Altnurme teost, mida aastad on näbrastanud ja millest 2005. aastal koostöös Argentina skulptori Carlos Enrique Valdeziga sündinud draakon on täis puiduseeni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles