Õppenõustamiskeskused laiendavad koostööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Programmi „Õppenõustamissüsteemi arendamine“ koordinaatorid Lea Mardik ja Kersti Kesküla.
Programmi „Õppenõustamissüsteemi arendamine“ koordinaatorid Lea Mardik ja Kersti Kesküla. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tallinnas rahvusraamatukogus said kokku õppenõustamiskeskuste spetsialistid üle Eesti, et teha kokkuvõtteid keskuste senisest tegevusest ja panna alus õppenõustamiskeskuste spetsialistide tugevale võrgustikutööle.

Pärnu õppenõustamiskeskust esindasid 23.-24. septembril toimunud koostööseminaril programmi „Õppenõustamissüsteemi arendamine“ koordinaatorid Kersti Kesküla ja Lea Mardik ning spetsialistidena Margit Tamm ja Kaire Külaots.

Praegu tegutseb Eesti igas maakonnas ja eraldi Tallinna linnas õppenõustamiskeskus, kus õpilastele, lastevanematele ja õpetajatele pakutakse psühholoogilist, logopeedilist, eripedagoogilist ning sotsiaalpedagoogilist nõustamist.

Iga piirkonna nõustamiskeskus on omanäoline ja töö kohandatakse asukoha vajadusi silmas pidades. Sellise tugikeskuse ülesanne on toetada laste arenguliste ja hariduslike erivajaduste varajast märkamist ning laste individuaalset arengut. Peale selle tegelevad nägemis-, kuulmis- ja raske kõnepuudega õpilaste, nende vanemate ja õpetajate nõustamisega üle Eesti kaks erivajadustega laste kooli:Tartu Emajõe Kool ja Tartu Hiie Kool.

Õppenõustamiskeskuste tegevust toetab ESFi programm „Õppenõustamissüsteemi arendamine“. Riikliku eksami- ja kvalifikatsioonikeskuse ellu viidav programm käivitus 2008. aasta teisel poolel. Selle eesmärk on nõustamissüsteemi korrastamine, mis omakorda aitab ennetada koolist väljalangemust ning tõstab noorte edasist toimetulekut ja konkurentsivõimet igapäevaelus ning tööturul.

Pärnu õppenõustamiskeskus pakub ESFi programmi raames psühholoogilist, logopeedilist, eripedagoogilist ning sotsiaalpedagoogilist tuge kõikidele Pärnu linna ja maapiirkonna koolidele ja lasteaedadele. Tasuta teenus on suunatud lastele ja noortele vanuses kuni 18 aastat, õpetajatele, haridusasutuste juhtidele ning kõigile lastega töötavatele spetsialistidele.

Euroopa Liidu rahastatav projekt lõpeb 2011. aasta lõpus. Kas ka seejärel kõik pakutavad teenused on tasuta, oleneb riigi ja kohalike omavalitsuste toetusest õppenõustamiskeskustele.

Infot pakutavate teenuste kohta leiab www.onk.ee.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles