Juhtkiri: Kaherattalised kevadekuulutajad

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Nädalavahetusel avati Pärnu suurejoonelise kogunemisega motohooaeg, mis vähehaaval õigupoolest juba alanud. Tore, et tsiklirahvas just Pärnu hooaja avapaugu ja -sõidu tegemise kohaks on valinud, sest osalejatel oli tore, pealtvaatajatel samuti. Ühtlasi juhtisid üle linna põrisevad kaherattalised tähelepanu sellele, et liiklussituatsioon meie maanteedel ja tänavatel on jälle mõnevõrra muutunud.

Kevadhooaja alguse esimesed kurvad sündmused on juba toimunud. Aprilli viimasel päeval toimus Pärnus Tallinna maanteel raske liiklusõnnetus, milles osalesid veok ja mootorratas, ja pole vaja olla tehnikaspetsialist, et aduda, kes kannatada saab, kui reka ja tsikkel kokku põrkava. Meenutagem, et toona hukkus mootorrattur.

Pärnu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Sander Peremees tuletas traagilise sündmuse valguses meelde, et kevadised ilmad toovad liikluskeerisesse järjest enam kaherattalisi, kergemini haavatavaid liiklejaid. “Aasta läbi liiklevate sõidukite juhtide ja ratturite üksteisega kohanemine võtab aega ja nõuab vastastikust tähelepanu,” sõnas Peremees Pärnu Postimehele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles