Kaunis künd tegi halingalasest Eesti meistri

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti künnimeistrivõistlustel tuli pöördatrade vabaklassis võitjaks Halinga vallast pärit Robert Peetson.
Eesti künnimeistrivõistlustel tuli pöördatrade vabaklassis võitjaks Halinga vallast pärit Robert Peetson. Foto: Silvia Paluoja

Eesti künnimeistrivõistlustel võitis pöördatrade vabaklassis võistelnud Halinga valla noormees Robert Peetson nelja võistleja hulgas esikoha, esikohani aitas teda laupäeval Konekesko tehnika kasutamine.

OÜ Halinga tunnustatud tegevjuhi ja Pärnumaa vapimärgi kavaleri Raul Peetsoni poeg Robert õpib Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis kolmandal kursusel põllumajandust ja võistles künnimeistrivõistlustel esimest korda.

“Tuleb hästi palju mõelda ja mõõta, vaootsad peavad ilusad olema,” selgitas Robert Peetson võistlemise järel, silmitsedes kolmehõlmalist võistlusatra.

Vabaklassi võistlusala kõrrepõld oli sada meetrit pikk, ühelt poolt 24 ja teiselt 16 meetrit lai ning see tuli kiilu künda.

Peetsoni õpetaja ja kooli õppetalu juhataja Riho Kala mainis, et kohtunikud arvestasid künnivao sirgust, laiust, viilude ühtlust ja kiilukünni oskust. Vabaklassi kõrval peeti eraldi arvestust meistrite klassis ja noorkündjate klassis. Olustvere kooli esindas noorkündjate klassis Peetsoni üks koolivendi, kes pärit Tartumaalt

“Mõned päevad enne võistlusi sai Robert võistluskündi treenida, kõrrepõllul pöördadraga,” lisas juhendaja.

Esimest korda künnimeistrivõistlustel võistelnu enda jutu järgi jäi tal harjutamise aeg lühikeseks, kuigi mis seal salata, maapoisina proovis ta isa kõrval traktoriroolis istuda juba seitsmesena.

“Võistluspõld oli ebaühtlane, aga kauem võistelnud ütlevad, et meister künnab iga põllu peal,” nentis Robert Peetson, kellel Olustveres on jäänud käia veel üks täisaasta. Edasine plaan on tal seotud maaülikooliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles