Tsiklihooaeg lõppes vägeva paraadiga

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motohooaja lõpetamine tõi Pärnu linnatänavatele ligikaudu 800 ratturit üle Eesti. Ühtses kolonnis müristati läbi suvepealinna.
Motohooaja lõpetamine tõi Pärnu linnatänavatele ligikaudu 800 ratturit üle Eesti. Ühtses kolonnis müristati läbi suvepealinna. Foto: Ants Liigus

Laupäeval kogunesid sajad Eesti mootorratturid Pärnusse, et lõpetada sõiduhooaeg uhke motoparaadiga.

Esmalt kogunesid mootorratturid Pärnu kesklinnas Rüütli tänaval, kus huvilistel oli võimalik rattaid uudistada ja ratturitega juttu puhuda. Näha võis nii moodsaid ja kalleid sõidumasinaid kui eakaid uunikume. Üks on kindel: kõik olid oma armastatud masina paraadiks läikima löönud ja üles vuntsinud, et sellega enne talve tulekut ja varju alla viimist viimaseid uhkeid tuure võtta.

Motomeeste enda hinnangul oli Pärnus masinaid ligemale 800.

Kuigi mõnigi kiirustav autojuht võis pahandada, kui ristmikul motoparaadi läbi laskma pidi ja ratturite tõttu oma kümme minutit kaotas, siis jalakäijatest linnakodanikud vaatasid uhkeid masinaid hea tujuga ja lehvitasid rõõmsalt motorahvale.

Hooaja lõpu paraad tegi suvepealinnas kenakese ringi. Ühtses kolonnis vurasid tsiklimehed ja -naised kesklinnast Raeküla lõppu Rannametsa tänavale ja sealt liiguti üheskoos keskranda ning kuursaali juurde.

Õhtu jätkuski kuursaalis meeleoluka peoga, kus tooni andsid eri motoklubide embleemidega nahkrõivad.

Eesti mootorrattaklubide ühendus on Pärnus paraadiga motohooaega avanud ja lõpetanud mitu aastat. Viimasel ajal on motomeestelt kuulda olnud mõtteid viia motohooaja avamine mõnda teise Eesti linna. Loodetavasti need mõteteks jäävadki, sest kunagi peaksid Pärnus suurelt ette võetud torutööd lõppema ja seejärel sõidumasinatel jälle rohkem liikumisruumi olema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles