Juhtkiri: Säravate silmadega Toomas Voll

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Toomas Volli laulustuudio lastekoor Pärnu Piigad tänavu aprillis Bratislavas konkursil “Slovakia Cantat” lastekooride kategoorias kuldse diplomi võitis, tunnustas dirigent Voll oma kasvandikke: “Lapsed olid laval säravad ja julged. Nende silmad särasid! Nad nautisid esinemist ja seda oli tunda publiku reaktsioonist.”

Just nii, nagu tema laululapsed konkurssidel edu saavutavad, jõuab väga heade tulemusteni Toomas Voll ise ja täpselt samal moel, nagu ta ise ütles: silmad säramas ja oma tegemisi nautides. Oodatult järgneb siis publiku positiivne reaktsioon.

Muidugi tuleb tublisid kultuuritegijaid esile tõsta ja tähele panna kogu aasta vältel, mitte vaid tähtpäevadel, kuid preemiad on ikka preemiad, erilised ja tähelepanu väärt. Pärnu linnavalitsus otsustas tänavuse muusika aastapreemia anda Toomas Vollile ning selle otsusega saab vaid nõustuda.

Kahtlemata leidub Pärnus palju tunnustamist väärivaid muusikuid, muusikakollektiive ja heliloojaid. Asjaolu, et tänavune preemia just Vollile läks, ei tee teisi absoluutselt vähem väärtuslikuks. Iga preemia on selle andjate nägu, kuid õnneks on praegu Pärnus kõigest hoolimata selline aeg, et vale otsust ei olegi võimalik teha. Kõik, kes vähegi muusikapreemiale esitamist väärivad, on selle ära teeninud. Kahjuks on muusikaauhindu vaid üks ja kultuuripreemiaid Pärnus, võrreldes näiteks Tartuga, häbematult vähe.

Volli teeb eriliseks see, et ta loob iga päev midagi ja annab endast tohutult palju, et kuulajatel silmad säraksid.

Leiduks meil vaid rohkem selliseid inimesi nagu Toomas Voll, kes suudavad ajada oma asja ning teha seda ülima professionaalsusega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles