Pedaalijad nautisid rattaretke

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Kolmas rattaretk küll uut osavõtjarekordit ei toonud, aga ilm oli nagu tellitult ilus ja kõik ratturid lõpetasid Audru ringrajal heas tujus.

“Tekkinud on tore traditsioon,” tõdes Pärnumaa rattaretke mõtte algatanu, pühapäeval koos elukaaslase ja seitsmeaastase tütrega pedaale vändanud Pärnu linnapea Toomas Kivimägi. Ning toonitas järjest suuremat vajadust rattateede järele.

Pärnumaa spordiliidu tegevjuht Kaiu Kustasson täpsustas, et seekord osales 363 suurt ja 38 väikest registreerunud ratturit.

“Rohkem kui eelmistel aastatel oli vanemat rahvast,” ütles Kustasson. “Plaan on tulevikus samal ajal suure rattaretkega teha matku ka Vändras, Kilingi-Nõmmes, Pärnu-Jaagupis ja mujal. Mõtleme välja süsteemi, jagame sealgi helkurveste.”

Spordiliidu projektijuht Vahur Mäe toonitas, et helkurvestid, mida nüüd kolm sügist retkelistele on jagatud, on üks väga õnnestunud liiklusohutuse aktsioon.

“Teine väga hästi õnnestunud ettevõtmine oli Euroopa sotsiaalfondi toel rahastatud südametuba või telk,” kinnitas Mäe. “Rahvas seisis seal järjekorras, et lasta mõõta vererõhku, kolesterooli, veresuhkrut ja kehamassi indeksit, tehti ka EKGd. Tegemist on tõsise ja väga vajaliku ennetustööga.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles