Audru talunik püstitas karjamaale pensionifondi

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Viigi 1,5 tonni kaaluv 72ruutmeetrise pinnaga kaadervärk jälgib tuule kiirust, kui tuul tõuseb üle kümne meetri sekundis, pöörab päikesepüüdja ennast horisontaali.
Peeter Viigi 1,5 tonni kaaluv 72ruutmeetrise pinnaga kaadervärk jälgib tuule kiirust, kui tuul tõuseb üle kümne meetri sekundis, pöörab päikesepüüdja ennast horisontaali. Foto: Ants Liigus

Teist kuud toodab Audru valla talunik Peeter Viik taastuvenergiat pöörleva päikesepüüdja abil, lähemalt tutvustab ta oma hobi korras loodud seadeldist täna Kihlepas toimuval võilillefestivalil.

Ettevõtja Peeter Viik (54) elab Audru vallas Lõosilma talus. Põhitöö, mis talle leiva lauale toob, on seotud tegevusega perefirmas ja hõlmab veemajandust: veevärkide ja pumplate ehitust, veepuhastusseadmeid. Viik on lõpetanud Tallinna polütehnikumi elektriliste ja elektroonsete automaatikavahendite tootmise eriala.

“Vana kirg ei ole jahtunud,” tõdeb talunik. Nii on tema karjamaal lammaste asemel hoopis päikesepüüdja. Viik naljatleb, et sellele pole vaja heina teha, pealegi jätkub paneelide all ruumi lammastelegi, kui pensionipõlves nendeta kuidagi hakkama ei saa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles