Pärnu-Jaagupi lapsi õpetab Austria õpetaja

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria õpetaja Elisabeth Gruber koos juhendaja Aili Vunkiga.
Austria õpetaja Elisabeth Gruber koos juhendaja Aili Vunkiga. Foto: Erakogu

Pärnu-Jaagupi gümnaasiumis õpetab kahe nädala jooksul õpilastele saksa keelt Austria õpetaja Elisabeth Gruber, kes jagab oma esimesi muljeid tööst talle uudses koolisüsteemis.

Minu esimesed muljed Eestist

Minu pedagoogiline enesetäiendamine Eestis algas 17. septembril ja lõpeb 19. oktoobril.

Igal aastal pakutakse Austria õpetajatele võimalust tutvuda saksa keele õpetamisega Eestis, Rootsis ja teistes maades. Nii kandideerisin minagi Austria haridus-, kunsti- ja kultuuriministeeriumi juures ja sain stipendiumi.

Põhjus, miks ma just Eesti sihtmaaks valisin, on lihtne: Eesti on imeilus maa ja siinne koolisüsteem mulle täiesti tundmatu. Loodan siinsetes koolides palju uut kogeda ja seeläbi oma pedagoogilist horisonti laiendada.

Austria koolisüsteem erineb Eesti omast paljudes valdkondades. Loodan neid erinevusi tundma õppida ja jälgida, kuidas eesti õpetajad saksa keelt õpetavad ning milliseid õppematerjale ja meetodeid tundides kasutavad.

Esimesed kaks nädalat õpetan Pärnu-Jaagupi gümnaasiumis, seejärel niisama kaua Tõrva gümnaasiumis.

Mind võeti Pärnu-Jaagupi gümnaasiumis väga südamlikult vastu ja ma saan palju toetust ja abi kooli argipäevas.

Oma esimesel nädalal Pärnu-Jaagupis olen juba mitmes klassis tunde andnud. Õpilased õpivad saksa keelt teise või kolmanda võõrkeelena. Õpilased kardavad võõrkeele rääkimist, kuid ometi palumise peale saavad nad hakkama ja nii on saksa keele teadmised enamasti väga head.

Saksa keelt teise võõrkeelena õppivate õpilaste arv langeb kahjuks ka Pärnu-Jaagupis.

Minu juhendajaks Pärnu-Jaagupis on õpetaja Aili Vunk, kes on ka 6. klassi juhataja. Ta on mind siin hästi nõustanud ja meie vabaajaprogramm (Pärnu linnaekskursioon, Tolkuse raba, ümbruskonna teiste koolidega tutvumine, koolimuuseum jt) on väga huvitav ja mitmekesine.

Elisabeth Gruber

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles