Jõulumäel räägiti laskesuusatamisest

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laserpüssi proovis ka suusasprinter Kein Einaste.
Laserpüssi proovis ka suusasprinter Kein Einaste. Foto: Erakogu

Jõulumäe tervisespordikeskuse abiliste ja toetajate iga-aastast tänuõhtut rikastas tänavu Eesti laskesuusaföderatsiooni peasekretär Kristjan Oja. Kuni 1992. aasta Albertville’i olümpiani ise tippspordikarussellil tiirelnud Oja on nüüd hinnatud laskesuusakohtunik, tegutses Sotši olümpial radade ja selletalvisel Kontiolahti MMil lasketiiru ülemana.

Oja rääkis nii laia maailma kui Eesti laskesuusatamisest, selgitas, kui keeruline on ühendada kiiret sõitu ja täpset laskmist, ning pakkus soovijaile võimalust lasta laserpüssiga. Proovijaid oli ja nii mõnigi jahimees või kindla käega noor sai ka märgid maha.

Laskesuusatamisteema polnud Jõulumäel sugugi juhuslik, sest tervisespordikeskuse kauane eestvedaja Enn Tasalain mäletab, et Eesti esimene suvebiatlon rullsuuskadel kahekilomeetrisel asfaltringil ja ajutises lasketiirus peeti 1977. või 1978. aastal just Jõulumäel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles