Juhtkiri: Kogu linn on üks suur hoov

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu linnavolikogu otsustas eile taastada kunagise programmi “Hoovid korda!”, millega linn toetab korteriühistuid, mis soovivad oma kodu ümbrust korrastada. Ühistud ei hakka raha saama piiranguteta, sest lõviosa vajaminevast summast tuleb ikka ise kokku saada ja üle 2000 euro taotleja kohta samuti ei anta. Toetusele võivad kandideerida vähemalt kaheksa korteriga korterelamud kas haljasala, puhkeala või muu avatud kasutamiseks ette nähtud rajatise loomiseks või parendamiseks, haljastuse rajamiseks või parendamiseks, mängu- või spordiväljaku või muu avatud ajaveetmisrajatise ehitamiseks või parendamiseks ja hooviinventari paigaldamiseks või korrastamiseks, nagu vahendas Pärnu Postimees.

Muidugi pole summad praegu suured, 2008. aastal jagati selle programmi raames välja kaks miljonit eurot, aga esimese hooga ongi oluline hea ettevõtmise taaselustamine.

Pärnu Postimees peab “Hoovid korda!” programmi vajalikuks, sest see näitab, et linna heakorra loomisel ei ole ühistud üksi, vaid saavad abi. Ja kui korterelamute ümbrus on ilus, on linn ilus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles