Pimedate kunsti tohib sõrmega vaadata

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pimedaks jäädes oli Erika Tammperel suurest vaibast tegemata kõigest ruutmeeter. Pooleli olnud töö lõpetas ta mällu talletunud pildi põhjal abikaasa abiga, jätkab tegevust kunstnikuna praegugi ning on enda jutu järgi õppinud ära “ajuga vaatamise”. Pärnu näitusel uudistas ta kaaslasega teiste saatusekaaslaste loomingut.
Pimedaks jäädes oli Erika Tammperel suurest vaibast tegemata kõigest ruutmeeter. Pooleli olnud töö lõpetas ta mällu talletunud pildi põhjal abikaasa abiga, jätkab tegevust kunstnikuna praegugi ning on enda jutu järgi õppinud ära “ajuga vaatamise”. Pärnu näitusel uudistas ta kaaslasega teiste saatusekaaslaste loomingut. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu uue kunsti muuseumi tasub 28. maini tulla vaatama rahvusvahelist näitust “Art Senses – Estonia 2015”, mille autorid on pimedad ja vaegnägijad Itaaliast, Sloveeniast, Soomest ja Eestist.

Rahvusvaheline nüüdisaegse kunsti näitus toob vaatajateni 16 nägemispuudega autori eri tehnikates tehtud tööd: maalid, 3D-maalid, fotod, skulptuurid, kunstivideod ja tekstiilikunsti. Osalejate vanuseskaala ulatub 14–70 eluaastani.

Külastajatel lubatakse skulptuure käega katsuda, et aimu saada, kuidas pime kunstnik oma töid tunnetab. Iga eksponaat on tihedalt seotud selle autoriga, ühtlasi räägib see intiimse loo looja tunnetest või ümbritseva ettekujutusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles