Pärnu vutinaiskond võitis Eesti karika

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anastassia Morkovkina.
Anastassia Morkovkina. Foto: PP

Pärnu jalgpalliklubi naiskond alistas eile õhtul naiste jalgpalli karikafinaalis Tallinna FC Flora 1:0 ja tuli esimest korda klubi ajaloos Eesti karikavõitjaks.

Kohtumist näljasemalt alustanud Flora tekitas esimese paarikümne minuti jooksul mõne hea võimaluse, kuid ei suutnud palli siiski väravasse saata. Vasturünnakutele rõhunud Pärnu kaitse pidas ning kaptenipaela kandnud väravavaht Elis Meetua seisis ülesannete kõrgusel, vahendas Eesti jalgpalliliidu infoteenistus.

Mängu saatuse otsustas 31. minutil pärnakate ründeäss Anastassia Morkovkina, kes purjetas läbi Flora kaitseliini, mööda väravavahist ja pani palli rahulikult floralaste võrku.

Pärnu peatreener Jüri Saar tundis rahulolu, et karikas rändab esimest korda Pärnusse, ja hindas otsustavaks oma hoolealuste suuremat kogemustepagasit ning tugevat ründeliini.

“Teame mõlemad üksteise tugevusi ja nõrkusi ning seekord otsustasid meie tugevad ründajad,” lausus Saar. “Pidime kontrate peale mängima hakkama, mis ei olnud plaanis, kuid Kaire Palmaru innustas keskelt kõvasti ja saime oma mängu käima.”

Flora peatreeneri Allan Soometsa sõnul pakkus tema naiskond viimaste aastate parima partii Pärnu vastu, kuid määravatel hetkedel ei suudetud külma pead hoida.

“Ma ei mäletagi, et oleksime Pärnu vastu nii palju võimalusi tekitanud. Ei saa aru, kuidas neid ära ei löönud,” sõnas Soomets. “Olime üle, surusime terve mängu, kuid tänane kohtumine võttis kokku hooaja. Ei löö ära.”

Pärnu JK ja FC Flora on uuesti vastamisi juba laupäeval kell 11, kui kohtutakse meistriliiga mängus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles