Gripivaktsiin hävitatakse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Terviseamet hävitab lähiajal ligi 80 000 doosi kasutamata jäänud seagripivaktsiini Celvapan, mille aegumistähtaeg on täna.

“Vaktsiini Celvapan, mida osteti 148 000 doosi, on alles veidi üle 79 800 doosi,” ütles terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri. Celvapani eest maksis riik 18 201 122 krooni.

Saluri kinnitusel ei ole kavas algavaks gripihooajaks seagripivaktsiini juurde hankida. “Suuremates perearstikeskustes, paljudes töökohtades ja apteekides peaks olema saadaval hooajaline gripivaktsiin, mis sisaldab ühe komponendina kaitset pandeemilise gripiviiruse vastu,” ütles ta.

Eestis vaktsineeriti seagripi vastu ligi 35 000 inimest, mis on 2,6 protsenti elanikkonnast. See on Euroopa Liidu üks madalamaid näitajaid.

Euroopa Nõukogu võttis tänavu juunis seisukoha, et maailma terviseorganisatsioon (WHO) liialdas seagripiohuga, mis tingis ühiskondlike varade raiskamise ja tõi ravimifirmadele hiigeltulusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles