Urve Tiidus: Lapsed ja mõistlik majandamine

, Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Tiidus.
Urve Tiidus. Foto: PP

Peagi jõuab riigikogusse valitsuse heaks kiidetud maksumuudatuste eelnõu. Eelnõuga soovitakse tagada rahaline kate koalitsioonileppes sõnastatud väärtustele tulevaks neljaks aastaks.

Avalikkuses juba sisukaid arutelusid sünnitanud maksuteemad saavad sellega jätku parlamendis. Kas parlamentaarne debatt päris jaaniöösse venib, eks me näe. Võimekus ja tahe pikki debatte pidada on üks arenenud demokraatia tunnuseid. Elu edenemiseks on vaja siiski konkreetseid lahendusi, mis enamasti väljenduvad ka rahanumbrites. Nagu ikka, on tulude kogumise ja kulude tegemise sisulise kujunemise aluseks riigi eelarvestrateegia, mis vaatab arenguid nelja aasta perspektiivis.

Mis on koalitsioonileppe olulisemad eesmärgid? Kindlasti on leppe tähtsaim osa perepoliitilised meetmed, sealhulgas lastetoetuste tõus. Sotsiaalmaksu langetamine 33 protsendilt 32 protsendile on üks vajalik samm tööjõukulude vähendamisel, mis loob eelduse täiendavaks majanduskasvuks. Siia võib lisada maksuvaba tulu kasvu 154 eurolt 205 eurole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles