Juhtkiri: Pole paha kava

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu lennuväljale pole aastate jooksul õiget ilmet ega õiget kasutust suudetud leida. Arvestatava õhuväravana ei hakka see ilmselt kunagi tööle, selleks oleks vaja suuri investeeringuid, mida tegema ei kiputa. Pärnakad ei suuda riigile ja ettevõtjatele kuidagi tõestada, et asi väärib ajamist ja suvepealinn on niisama oluline kui Eesti pealinn või Läti pealinn. Juttu aetakse, mõtteid mõeldakse, aga kuhugi välja need ei vii.

Nüüd on lennukite remondi ja hooldusega tegelev Magnetic MRO tulnud välja kavaga rajada Pärnu lennuväljale vanade lennukite lahtimonteerimistehas. Lihtsustatult võiks asi välja näha nii, et oma aja ära elanud lennuk teeb elu viimase maandumise Pärnus, kus lennumasin taaskasutuse või tooraine saamise tarvis algosadeks lahutatakse.

Sisuliselt on see lennukite romula. Kes vähegi sattunud Rääma raba poole Ehitajate teed, see teab, millise tööstusmaastiku moodustavad autode romulad. Ilmselt võimaldab see ette kujutada, milline võiks välja näha samalaadne asutus lennukite tarvis. See on asja kujuteldav esteetiline aspekt ja kõlab kurjakuulutavamalt, kui see tegelikult olema hakkab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles