Augstein: Kergem on rääkida lollusi kui sõnastada intelligentset mõtet

Aino Siebert
, Das Baltikum-Blatt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telekanali ZDF jutusaatesse kutsutud Pegida endine pressiesindaja ja vihakodanik Kathrin Oertel kaotas saatejuhi Maybrit Illneri küsimuste peale mõttelõnga nii, et tekkis kahtlus, kas tal seda üldsegi oli.
Telekanali ZDF jutusaatesse kutsutud Pegida endine pressiesindaja ja vihakodanik Kathrin Oertel kaotas saatejuhi Maybrit Illneri küsimuste peale mõttelõnga nii, et tekkis kahtlus, kas tal seda üldsegi oli. Foto: ZDF screeshot

Euroopas, ka Eestis ja Saksamaal kasvab nn vihakodanike arv, kes otsivad maailma probleemidele hõlpsaid lahendusi.

Nad ei usalda peavoolumeediat ega põliste erakondade ”alternatiivitut“ poliitikat, vaid on otsimas oma ”tõde“ populistlikest rühmitustest, mis on saanud kasvujõudu isiklikus elus ja poliitikutes pettunud kodanike kibestumisest. Vihakodanikud otsivad ventiili oma pahameele väljalaskmiseks. Sellest tulenevalt ei huvita neid vastaspoole argumendid ja pakutud lahendused. Neil lihtsalt on õigus, sest neil on õigus.

Populistid ennast lahkamas

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles