Kino Kiiks ja “Lennuliin” Anni akadeemias

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Lokko arvates võiks kino Kiiks filmivalik olla vaatajatele teejuhiks eripäraste inimeste mõistmisel.
Liina Lokko arvates võiks kino Kiiks filmivalik olla vaatajatele teejuhiks eripäraste inimeste mõistmisel. Foto: Urmas Luik

Anni akadeemias avab järgmisel nädalal uksed kino Kiiks, kus igal neljapäeval näidatakse isemoodi filme isemoodi inimestest.

Samuti saavad huvilised Anni akadeemia Pärnus Kuninga tänaval asuvas ajaloolises majas üle kahe nädala kolmapäeviti osaleda reisimuljeteteemalisel sariüritusel “Lennuliin”.

Vaimupuudega laste erakutsekooli Anni akadeemia eestvedaja Liina Lokko sõnutsi tekkis filmide näitamise projektimõte kevadel koos filmimees Artur Talvikuga.

Lokko ja Talviku suurepärane koostöö sai alguse, kui Talvik ja Lenna Kuurmaa võitsid kevadel telesaate “Laulud tähtedega” finaalis 300 000 krooni ja annetasid heategevusliku raha Anni akadeemiale.

Esimesel kinoõhtul, tuleval neljapäeval kell 19 näidatakse tänavuse New Yorgis toimunud Tribeca festivali võidufilmi “Monica ja David”, mis räägib kahes Downi sündroomi kandvast inimesest, kes on teineteisesse piiritult armunud ja tahavad abielluda.

Reþissöör Ali Codina linateoses jutustatav lugu algab enne pulmi ja vaatleb nii selle ettevalmistusi kui noorte esimest abieluaastat. Film näitab Downi sündroomiga inimeste kooselu võimalikkust.

Sealt edasi järgmisel kinoõhtul saab näha Artur Talviku enda dokumentaalfilmi “Vastutuulesaal”, mis räägib dirigent Tõnu Kaljuste ideest rajada Naissaarele ooperiteater.

Kindel on, et filmiprogrammi käigus kohtub kõikvõimalike eripäraste inimeste ja mõttemaailmadega.

Lokko sõnutsi ootab kino Kiiks filmilinastustele kõiki huvilisi ja piletiraha pärast ei pea väga muretsema. Nimelt võib seansi tasuna toetada Anni akadeemiat vastavalt võimalustele. Olgu siis taskus üks kroon, kümme või sada.

Kui ilmad veel varasügisel ilusad püsivad, on võimalik, et kino Kiiks näitab filme Kuninga 24 hoovis, hiljem kindlasti juba siseruumides.

Hasartmängumaksu nõukogu rahastatava filmiprojekti käigus näidatakse esialgu kümmet filmi. Kui filmide vastu on suurem huvi, võidakse plaanida jätkuprojekti.

Anni akadeemia “Lennuliini” projekt lennutab huvilised kõikjale ümber maailma, olgu see siis näiteks Hongkong või Kiviõli. Sel kolmapäeval toimus väljasõit Tansaaniasse, kus reisimuljeid jagas Liina Lokko ise. Järgmine lend viib Kenyasse.

Igal juhul tasub Anni akadeemia ajaloolise maja õdusast hoovist läbi astuda.

Päevasel ajal töötab seal mõnus kohvipood, kus võib jalgu sirutada, juttu puhuda ja Pärnu kunstniku Mati Luhtjärve kohviku seinale riputatud maale imetleda. Eelkõige saavad aga erakutsekoolis õppivad noored seal oma kutseoskusi lihvida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles