Juhtkiri: Läheme kõik imede aeda

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Täna on siis käes see kauaoodatud päev, mille õnnestumise nimel palju mõtteid läbi mõeldud, tublisti ja agaralt laulmist, pillimängu ja tantsimist harjutatud. Toimub, kui keegi tõesti veel ei tea, Pärnumaa laulupidu “Imede aias”.

Pärnumaa laulupeo korraldustoimkonna juht Alli Põrk ütles Pärnumaa ühendkoori lauljatele, et Pärnus ei ole enne olnud sellist suurt pidu, kus on kohal kogu maakond alates mudilastest kuni sega- ja meeskoorideni välja, ja see on ime. “Mõnikord imed korduvad – kui sellest saab traditsioon,” leidis Põrk.

Ime sünd, see, et paljud tublid Pärnumaa koorid kõik ühiselt laulu valla päästavad, pakub kindlasti erakordse elamuse. Suurtele laulupidudele päris kõik soovijad ei pääse, pole Tallinna laulukaare alune ju kummist, pealegi on sealses summas raske omakandi rahvast ära tunda. Maakondlikul laulupeol peaks aga tuttavaid nägusid küll silma hakkama. Seegi võib vaatajale pakkuda mõnusat äratundmist, kui ta märkab just temale esinemas oma naabrit, kunagist koolikaaslast või praegust ülemust. Asjata ei öelda, et laulupidu, millest ju publikki võib jõudumööda, kas või ümisedes osa võtta, ühendab inimesi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles