Saksamaal möllavad hallid hundid

Aino Siebert
, Das Baltikum-Blatt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi president Recep Tayyip Erdogan valimiskampaania kihutuskoosolekul Saksamaal Karlsruhes.
Türgi president Recep Tayyip Erdogan valimiskampaania kihutuskoosolekul Saksamaal Karlsruhes. Foto: Werner Siebert

Nad sirutavad käe hundi tervituseks, avaldavad austust oma füürerile ja soovivad asutada suurriigi, kus võim oleks ainult nende kätes. Nende maailmas ei ole kohta teisitimõtlejatele ega muudele rahvustele.

Seekord ei ole küsimus uusnatsides, vaid Saksamaal elavates türklastes, kes nimetavad end hallideks huntideks (Graue Wölfe, türgi keeles Bozkurtlar või Bozkurtēular). Uhked metsloomad on türkluse eest võitlejad, kes ei tunnusta demokraatliku riigi väärtushinnanguid. Natsionalistliku ideoloogia poolehoidjad pole suutnud Saksamaal lõimuda, vaid on radikaalsed.

Hallid hundid teevad aktiivset ässitustööd kurdide, armeenlaste, juutide ja kristlaste vastu. Nende arv ulatub telekanali ZDF saate “Frontal 21” teatel kümnetesse tuhandetesse. Nagu selleteemalise filmi autorid Anna Feist ja Herbert Klar esile toovad, on türklastest rassistide oht olnud Saksamaal seni selgelt alahinnatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles